Ако семейството на загиналия полицай бяха поискали моята оставка, днес щях

...
</TD
>Ако семейството на загиналия полицай бяха поискали моята оставка, днес щях
Коментари Харесай

Министър Демерджиев: Ако семейството на загиналия полицай бяха поискали моята оставка, днес щях да съм я депозирал

Ако фамилията на починалия служител на реда бяха поискали моята оставка, през днешния ден щях да съм я подал. За мен е чест фактът, че те желаеха той да бъде заровен с парадна униформа. Това сподели от парламентарната естрада министърът на вътрешните работи, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .

Министърът сподели, че България води дейна битка с трафика на незаконни мигранти и вследствие на това са арестувани близо 100 лица, само че с цел да бъдат оптимално дейно дейностите, би трябвало всички страни, наранени от мигрантския напън, да работят взаимно.

" Относно битката с трафика. Тази битка може да бъде провеждана по два метода, ние я организираме по единия. След трагичния инцидент в Бургас организирахме над 200 акции, формирани са над 100 производства в района, разрушени са десетки такива групи, арестувани са близо 100 лица, участващи в такива групи. Ние разклатихме мрежата на този незаконен трафик. За да бъде оптимално дейно това наше деяние, такива дейности би трябвало да се проведат на територията на прилежащи страни, тъй като този трафик се простира от територията на Турция до крайните точки, които са страните от Централна Европа. Правим старания и стъпки в тази посока. Работим в тясно взаимоотношение и с Europol, и с Frontex и всяка една от страните по тази верига.

Демерджиев добави, че би трябвало да се създадат законодателни промени, които да създадат наказванията за незаконно превозване на мигранти доста по-сериозни. Той изясни, че в Министерството на вътрешните работи към този момент е основана работна група, която готви законопроект, който да бъде прегледан в Народно заседание и който ще подкрепи активността на българската гранична полиция. 

" За да бъде ефикасна тази битка обаче трябват законодателни промени. Оказа се, че този трафик е много елементарно наказуемо закононарушение, което основава причина множество лица да се включват и вземат участие в провеждането му, тъй като доста по-леко наказване те биха получили от трафика на наркотични субстанции, само че икономическия резултат е доста подобен. Това ги кара умерено да вземат участие в тези действия. Както означи неотдавна Главния секретар при над 3000 хиляди производства на трафик, малко над 100 от тях има ефикасни присъди досега.

От една страна, би трябвало да се вземат ограничения и нашите правоохранителни органи да погледнат доста деликатно на този проблем, който се задълбочава, а въпреки това, ние би трябвало да предложим законодателно решение посредством повишение в това число на наказването за този жанр действия и криминализирането на част от тези действия, което сега не е направено.

Създадохме работна група в Министерството на вътрешните работи и в околните седмици нейната работа ще завърши. Ще внесем законопроект и се надявам, че този план ще бъде прегледан предпочитано и Народното събрание ще помогне на българската гранична полиция в опазването на българската държавна граница ".
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР